Home 22.5. KRVNI TRAG - ISPIT U RADU Održana redovna Skupština udruge
Održana redovna Skupština udruge

 U Lovačkom domu LD "Jastreb", 30. siječnja 2009. održana je redovna godišnja Skupština Kinološke udruge Samobor. Na Skupštini su podnesena sva izvješća o radu u 2008. godini.

 

Predsjednica KU Samobor, Jadranka Smojver Selimović, podnjela je izvješće Izvršnog odbora o radu tijekom protekle godine. U kratko donosimo dio toga izvješća.
Nakon prošlogodišnje Skupštine naše udruge žurno smo pristupili smo verifikaciji promjenjenog Statuta KU Samobor pri nadležnom tijelu uprave, te je isti postupak završen tijekom travnja prošle godine.
S radošću smo prihvatili poziv LD Jastreb - Strmec, te se priključili povijesno-kulturnoj priredbi tradicionalne proslave Jurjeva, koja je održana pri Lovačkom domu u Strmcu.
S obzirom da tijekom proljeća i ljeta nismo imali planiranih kinoloških priredbi, rad udruge bio je, osim ispunjavanja klubskih obveza prema uzgajačima i prijava legla, okrenut prema izgradnji, odnosno preuređenju rova za održavanje ispita pasa jamara, a prema novom Pravilniku o radu HKS-a. Tako smo u dogovoru s povjerenikom HKS-a g. Ivanom Grdom prvotno sačinili "snimanje" postojećeg stanja, te izradili nacrt i plan preuređenja istog. 
Tijekom ljeta 2008, u više vikenda organizirane su radne akcije, u kojima je dobrovoljnim radom sudjelovao velik broj članova, te je konačno 28.9.2009. održano svečano otvorenje rova, te je tom prilikom od strane spomenutog povjerenika, odobrena licenca za održavanje priredbi prema pravilniku HKS-a. Na svečanom otvorenju je održana prezentacija rada, a na istoj su bili predstavnici medija koji su sa zadovoljstvom izvjestili o tome.
Kinološke priredbe rada lovnih pasmina pasa održane su prema planu kako slijedi:
27.9.2008. Ispit pasa svih lovačkih pasmina na divlju svinju u Selcu Žumberačkom. Na tu priredbu pristupila su 26 psa, te je tom prilikom ocijenjen oblik 12 pasa. Želja nam je da održavanje ove priredbe tradicionalno organiziramo zadnji vikend u 9. mjesecu.  Vrijeme nas je ovaj puta dobro poslužilo, te je bilo prisutno osim gostiju i veliki broj promatrača, a za ukusnu hranu pobrinuo se je domaćin Tomislav Delamarić.    
18.10.2008. Ispit prirođenih osobina i smotra za lovačke pse - Strmec Samoborski, na koji su pristupili 5 retrivera, 12 goniča, 13 ptičara, 7 jazavčara, 4 lovna terijera, te je ocijenjen oblik 30 lovačkih pasa. Ovu priredbu tradicionalno održavamo sredinom listopada, članovi udruge pobrinuli su se da ugoste takmičare i goste, a kinološki suci izrazili su zadovoljstvo samom organizacijom.
Uz ovo ranije rečeno i dalje bilježimo porast članova, te rekordan broj uzgojenih pasa u našoj Udruzi.
Sve odluke udruge donošene su na sjednicama Izvršnog odbora, na koji su uvijek pozivani i članovi nadzornog odbora, a u izvješću o financijskom poslovanju vidjet ćete da je i ove godine udruga pozitivno poslovala.
Još jednom napominjem i zahvaljujem se svim članovima udruge na velikoj i bezrezervnoj pomoći gotovo svih članova Udruge, a na što sam posebno ponosna. Također veliku pomoć u radu dalo nam je LD Jastreb Strmec, u čijim smo prostorijama održavali sve gore navedene sastanke.
O planu aktivnosti za 2009. godinu zajedno ćemo odlučivati u jednoj od idućih točaka dnevnog reda, a ja bih u ovom uvodnom dijelu pozvala sve da na bilo koji način, koji je u njihovoj moći pomognu održavanje i organizaciju predstojeće Nacionalne izložbe pasa, a koja će se održati 29.8.2009.g. i to u godini našeg jubileja - 40 godina postojanja Udruge. Sigurna sam da ćemo svi zajedno krajem ove godine, biti prisutni na proslavi ove godišnjice, jedne od najstarijih kinoloških udruga u Hrvatskoj.

 

Nakon ovog izvješća, izvještaje su podnijeli predsjednik Nadzornog odbora udruge, g. Miljenko Borić, blagajnik Ivan Galic, voditelj uzgoja Zlatko Prahin.
Nakon kraće rasprave Izvješća su jednoglasno prihvaćena, te je donesen plan rada za 2009. godinu. 

PLAN RADA U 2009. GODINI
- PREGLED LEGALA I OBAVLJANJE SERVISA PRIJAVLJIVANJA ISTIH U HKS - KONTINUIRANO
- SURADNJA SA LOVAČKIM ORGANIZACIJAMA NA PODRUČJU DJELOVANJE UDRUGE I UKLJUČIVANJE U PRIREDBE KOJE ORGANIZIRAJU - PREMA ISKAZANOJ POTREBI
- SURADNJA SA HRVATSKIM KINOLOŠKIM SAVEZOM I UKLJUČIVANJE U RAD NJEGOVIH TIJELA I PRIREDBI    
- SURADNJA SA LOKALNOM SAMOUPRAVOM 
- SURADNJA SA MEDIJIMA NA CILJEVIMA PROMICANJA KINOLOGIJE
- IZRADA WEB STRANICE UDRUGE 
- 29.8.2009. - NACIONALNA IZLOŽBA PASA - CAC SAMOBOR 2009
- 26.9.2009. - ISPIT PASA NA DIVLJU SVINJU
- 17.10.2009. - IPO LOVAČKIH PASMINA PASA
- JESEN 2009 - DRŽAVNO PRVENSTVO U RADU PASA JAZAVČARA I LOVNIH TERIJERA
12.2009. PROSLAVA 40. GODIŠNJICE KU SAMOBOR 

Po završetku Skupštine održan je prigodni domjenak. 

 

"Get the Flash Player" "to see this gallery."

 

 
RocketTheme Joomla Templates
Copyright © 2019 kusamobor.info. Sva prava pridržana.
Joomla! je Free Software objavljen pod GNU/GPL Licencom..